Search
Close this search box.

Dia de la salut mental – Dilluns 10 d’octubre –

10 D'OCTUBRE.png

Dia de la salut mental

 

1. Recursos audiovisuals per joves: 

1. Clara Peya: “Explicarlo nos hace más fuertes” La pianista i compositora parla de com ha après a entendre i conviure amb el Trastorn Obsessiu Compulsiu (TOC) [Solidaritat SJD, 4:07]. Trobareu més vídeos d’aquesta sèrie a la llista #YoCambioTodo

  • Link:

2. Fallin’ Floyd. Curt d’animació que ha rebut diversos premis. Amb toc humorístic, ens mostra com Floyd, un músic de carrer, cau en una profunda depressió. Comença a patir problemes psicològics que es manifesten com un petit dimoni negre que creix alimentat per la seva depressió [canal il Luster Films, 8:53]

  • Link:

3. ‘La mente vuela’. Un curt que vol mostrar com es sent una persona amb Transtorn d’ansietat generalitzada

  • Link:

 

 


2. Guies de mindfulness per a joves i adolescents en PDF, que et poden servir per:

– Reduir distraccions o augmentar la concentració.
– Ser més efectius.
– Reduir automatismes.
– Potenciar la nostra autoconsciència.
– Minimitzar els efectes negatius de les emocions que ens resultin desagradables.
– Acceptar la realitat tal com és.
– Gaudir del moment present.
– Evitar o reduir la impulsivitat.
– Reduir el patiment.

Guia 1: 16 activitats de mindfulness per al benestar
How ART you? orientada a la promoció de l’autoestima, explora els processos artístics com a camí per a l’autoobservació i el foment de l’autoconeixement. Podeu descarregar el document amb la descripció de les activitats.

Guia 2: Emocions amb propostes per acompanyar joves i adolescents en l’experimentació amb les emocions, la seva descripció i expressió. Podeu descarregar el document amb la descripció de les activitats.

Guia 3: Desenreda’t amb propostes de mindfulness dissenyades per practicar amb adolescents i joves, amb la finalitat de contribuir al seu benestar emocional i facilitar-los recursos per incorporar la pràctica del mindfulness a les seves rutines diàries.

Annex: Música relaxant per fer activitats o altres:

  • Link:

 

3. Desmuntem 12 mites sobre la salut mental:

Hi ha nombrosos mites i falses creences que s’han perpetuat al llarg del temps i que dificulten l’acceptació dels problemes de salut mental. Desmuntar-los contribueix a lluitar contra l’estigma.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *