Search
Close this search box.

Salut

PROMOCIÓ DE LA SALUT

La prevenció i la promoció de la salut és un dels nostres objectius principals. Us volem en forma i en el millor estat de salut possible! 

Per a aconseguir-ho proposem activitats que promocionin i difonguin hàbits saludables, perquè n’estigueu informats. 

I no dubtis en preguntar-nos qualsevol dubte que tinguis sobre salut sexual, addiccions, drogues… T’assessorem i acompanyem amb la discreció i confidencialitat necessàries perquè et sentis còmode.

Des de Polinyà Jove us facilitem la gestió de diversos serveis relacionats amb la salut sexual, emocional i socioafectiva.

SERVEI D'INFORMACIÓ I ATENCIÓ A LA DONA (SIAD)

El Servei d’Informació i d’Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal del Vallès Occidental és un servei d’informació, assessorament, primera atenció i acompanyament amb relació a l’exercici dels drets de les dones en tots els àmbits relacionats amb llur vida laboral, social, personal i familiar, especialment les que pateixen situacions de violència masclista.

DIVERSITAT AFECTIVA, SEXUAL I DE GÈNERE (SAI)

El SAI LGBTI+ dona cobertura a qualsevol necessitat d’acompanyament, suport o informació que tingui la ciutadania en relació amb la diversitat afectiva, sexual i de gènere:

  • Atenció, informació i assessorament a persones LGBTI+, familiars i entorn proper, professionals i població en general.
  • Gestió i tramitació del canvi de nom a la targeta sanitària. Assessorament sobre altres tràmits.
  • Suport i acompanyament en situacions discriminatòries, i per a presentar incidències i denúncies.
  • Informació i difusió de recursos LGBTI+.

connectem, suport emocional per a joves

El Consell Comarcal del Vallès Occidental presta aquest servei dirigit principalment a joves d’entre 12 i 30 anys.

El Servei Connectem busca promoure el benestar emocional adolescent i juvenil, detectar conductes de risc i fer prevenció i sensibilització comunitària en temes de salut (drogues, pantalles, sexualitats, pressió estètica, salut mental, etc.).  A cada municipi es concreten accions tenint en compte les necessitats i els recursos existents.

Necessites suport emocional? Truca o escriu al 627 88 68 73

Preguntes FreQüents

Tinc conflictes a l’institut, on puc trobar acompanyament?

Pots adreçar-te al serveis socials de Polinyà (Plaça de la Vila, 1, 08213 Polinyà, Barcelona), a l’institut Polinyà (Avinguda de Sabadell, 1, 08213 Polinyà, Barcelona), a la policia local de Polinyà (Carrer Pirineus, 6 Baix o al telèfon 937130384), amb l’espai jove “el casal” de Polinyà (937 13 01 56) o trucar al numero d’atenció al bullying (900 018 018)

Tinc dubtes sobre la meva orientació de gènere o sexual

Pots trobar molta informació a pàgines especialitzades. Aquí mateix te’n deixem algunes que segur que et seran molt útils. I recorda que també pots compra amb nosaltres quan vulguis, només has de contactar-nos.  

Finalment, et recomanem molt Oh My Goig de betevé, segur que també t’ajudarà.

Com puc deixar de fumar porros o deixar altres drogues?
  • A l’institut Polinyà pots trobar l’assessora de salut, que t’ajudarà amb qualsevol dubte sobre salut.
  • A internet trobaràs molta informació sobre aquest tema, nosaltres recomanem aquesta web: http://jovecat.gencat.cat/ca/temes/salut/drogues_i_addiccions
  • Truca al CAP Polinyà (937134722) o (polinya@sabadell.scs.es) i et posaran en contacte amb el servei de salut.
  • A l’espai jove ens podràs trobar per xerrar amb nosaltres i trobar molta informació de la mà dels dinamitzadors o l’informador juvenil.
No em baixa la regla i no se què fer. He tingut una relació sexual de risc.
  • Truca al CAP Polinyà (937134722) i pregunta per la llevadora, t’informarà de tot.
  • A l’institut Polinyà pots trobar l’assessora de salut, que t’ajudarà amb qualsevol dubte sobre salut.
  • Pots adreçar-te a la Tarda jove de Sabadell (ASIR), on podràs demanar la pildora del dia després i parlar amb els especialistes sobre aquest tema. Pots trucar per demanar cita prèvia al telèfon: 93 728 44 58 – 93 710 90 68 (línia Jove) o podeu enviar un e-mail al correu electrònic: mn.x@gencat.cat
Teniu preservatius gratuïts?
  • Sí, en tenim a l’Espai Jove.
  • Durant els tallers sobre sexualitat podreu trobar preservatius i altres mètodes anticonceptius al vostre abast.
On puc rebre assessorament sobre salut (hàbits saludables, alimentació, sexualitat, drogues...)?
  • Pots reservar cita amb el nostre servei sobre salut des d’aquesta mateixa web.
  • Al servei d’atenció a la Salut Sexual i Reproductiva ASSIR (Sant Fèlix Sabadell jove) Adreça: ctra. de Barcelona, 473 4t (SANT OLEGUER), 08203, Sabadell, Telèfon: 93 728 44 58 – 93 710 90 68 (línia Jove), correu electrònic: mn.x@gencat.cat
  • A l’espai jove sobre sexualitat, relacions i gènere “LA LORE”. A la consultoria online, a traves d’un qüestionari o WhatsApp. Telèfon: 602-047-850 o a Instagram (Lalore_insta). Per fer una consulta online has d’adreçar-te a lalore.org
  • A la web de jovecat.gencat.cat/ca/temas/salut
  • Al centre jove d’atenció a la sexualitat (CJAS), pots fer consultes telefòniques (93 415 10 00), per WhatsApp (687 74 86 40), per formulari https://centrejove.org/contacte/ o directament a la seva seu de Barcelona (Carrer la Granja 19, baixos. 08024 Barcelona).
  • Consulta el programa SPOTT de prevenció i atenció a les addicions de la Diputació de Barcelona.

Necessites assessorament?

Salut sexual, salut emocional, ús de pantalles, drogues i molt més. T’assessorem sobre qualsevol inquietud o qüestió en relació a aquests àmbits de forma individualitzada, confidencial i gratuïta. 

Notícies salut